Yemek yerken içilmeli mi, içilmemeli mi? En sağlıklı su tüketimi Japonlarınki

YEMEKTEN ÖNCE SU İÇERSENİZ NE OLUR?

Yapılan araştırmalara göre yemeklerden önce su içmenin, öğünde alınan kalori miktarını yaklaşık yüzde 13 azalttığı kaydediliyor. Yemeğe dolu bir mideyle başlamak daha az yemenizi ve dolayısıyla daha az kalori alımı yapmanızı sağlayabilir.

YEMEKTEN SONRA SU İÇERSENİZ NE OLUR?

Yemek yedikten sonra, 30 dakika ila 2 saat boyunca çok fazla su içmekten kaçınmak en iyisidir. çünkü su, sindirim asitlerini sulandırır ve midede bir yiyecek havuzu oluşturur. Suyun kan yoğunlaşmasını engellemesi ve sindirime yardımcı olması için ise esas olarak yemeklerden önce içilmesi gerekir.

NEDEN YEMEKLE SU İÇİLMELİ?

Bazı noktalarda hala tartışmalar sürüyor, menemenin soğanlı ya da soğansız oluşu gibi, suyunda yemekle birlikte içilip içilemeyeceği tartışma konusu. Peki, yemek yerken su içerseniz vücudunuzda neler olur? Su midenizin sindirime ve besin emilimine yardımcı olan yiyecekleri sıvılaştırmasına yardımcı olur. Ayrıca dışkıyı yumuşatarak ve sindirim sisteminizi yağlayarak kabızlığı ve şişkinliği de önleyebilir. Yemek yerken su içmek yeme sürecini yavaşlattığından, daha sağlıklı ve kontrollü bir beslenme sunar.

NEDEN YEMEKLE SU İÇİLMEMELİ?

Yemek yerken su içmek sindirim sisteminizi olumsuz etkileyerek vücudunuzun daha az vitamin ve besin emmesine neden olur. Yemeklerle birlikte içilen sıvılar, yediklerinizin mide asidi ve sindirim enzimleriyle temas süresini azaltır. Böylece daha az sindirim gerçekleşir ve bu da sistemin sağlıklı bir şekilde işlemesine engel olur.

JAPON SU TERAPİSİ RUTİNİ

Japon su diyeti obezitenin az görüldüğü Japonların formda kalmasının en büyük sırrı. Siz de bu rutini uygulamak isterseniz, sabah kalkınca kahvaltı yapmadan aç karnına yaklaşık 1 litreye yakın su için. Suyu içtikten 45 dakika sonra kahvaltı yapın. Japon su diyeti yaparken her öğünden en az 30 dakika önce su için ve yemeklerden sonra en az 2 saat su içmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x